100 kilometer PE ledningar

100 km pe

Vid NUVAs start under hösten 2011 var ett av våra definierade mål att bli en betydande aktör när det kommer till sjöförlagda ledningar i PE. Då vi denna veckan rundade 100 km med PE-ledningar känner vi att vi är på god väg mot vårt ursprungliga mål.

 

Vi har i dag kapacitet för att driva 4-5 pågående ledningsprojekt och det mesta tyder på att de nästkommande 100 km inte kommer att ta tre år som de första gjorde – bara under 2015 har det lagts 45 km PE-ledningar, till dels i större dimensioner. 100 km gränsen rundades av vårt team i Finnmark, Nordnorge, där vi i skrivandes stund arbetar med en 3 km lång ny vattenförsörjning till Hammerfest stad. Ledningarna består av sjöledningar som korsar tre fjällvatten och preisolerad Ø630 överföringsledning i grunda schakter genom besvärlig fjällterräng.
Feiring

 

På bilden till vänster ser vi vår danska medarbetare Martin Knudsen fira 100 km ledning.

 

 

 

Det har under åren lagts sjöledningar från Ø63 till Ø1200 och NUVAs medarbetare har vuxit med firman och byggt upp en erfarenhet med sjöledningsarbete som vi hoppas att våra uppdragsgivare kommer ha stor glädje av i framtiden!

Comments are closed.